Høretab

Der er to typer høretab: Høretab kan skyldes enten forhold i ydre øre og mellemøret (konduktivt) eller forhold i indre øre (øresneglen) og hørenerven (perceptivt). Endelig kan høretabet være en kombination af de to.

Årsager til høretab:
At lyden ikke ledes normalt ind til øresneglen (det lydopfattende organ)
Lidelser i øregangen
Lidelser i trommehinden og mellemøret
Lidelser i øresnegl og hørenerve
Lidelser i hjernen

Høretab kan enten være midlertidigt eller kronisk.
Man kan for eksempel have midlertidigt høretab, når man er forkølet, fordi hævelse af slimhinderne lukker det eustakiske rør til, så der dannes undertryk og eventuelt væske i mellemøret.
Den hyppigste årsag til kronisk høretab er aldershøretab (presbyacusis), som skyldes degeneration i øresneglen. Høretab på grund af lidelser i hørenerven er sjældne. Den almindeligste af disse er en godartet knude på hørenerven (Schwannom).

Høreprøver – børn og voksne (artikel i Netdoktor)

Hørehandicap og varigt høretab (artikel i Netdoktor)

Høretab (artikel i Netdoktor)

Behov for akut behandling

Klinikken har reserveret flere akutte tider hver dag. Udenfor telefontiden eller hvis klinikken holder lukket kan man kontakte egen læge.

Læs mere

Tidsbestilling og ventetid

Der afsættes normalt 10 min til en almindelig konsultation og 10 min til en akut konsultation. Der er mulighed for at anmode om mere tid.

Læs mere

Undersøgelser & behandlinger

Vi tilbyder undersøgelser og behandlinger indenfor specialet øre-næse-halssygdomme samt offentlig høreapparatbehandling

Læs mere

Praktiske genveje & links

Find relevante links til vores samarbejdspartnere, forbund, organisationer vi er medlem af og andre relevante genveje her.

Læs mere